Panzinorm. Dobrá osvedčená droga

Enzým Panzinorm 20000 má priamy kompenzačný účinok na pankreas. Zloženie lekárskeho prípravku zahŕňa pankreatín, vyrobený zo živočíšneho materiálu.

Panzinorm. Dobrá osvedčená droga

Nata82 »04 október 2014, 23:07

Re: Panzinorm. Dobrá osvedčená droga

Ira "21 október 2014, 13:35

Re: Panzinorm. Dobrá osvedčená droga

Nata82 "21. október 2014, 2:10 hod

Re: Panzinorm. Dobrá osvedčená droga

Daria "22. október 2014, 3:13

Re: Panzinorm. Dobrá osvedčená droga

Nata82 "22. október 2014, 3:38

Re: Panzinorm. Dobrá osvedčená droga

Daria "22 október 2014, 04:02

Re: Panzinorm. Dobrá osvedčená droga

Nata82 »22. október 2014, 23:18

Re: Panzinorm. Dobrá osvedčená droga

Irena "23 október 2014, 7:44

Re: Panzinorm. Dobrá osvedčená droga

chorý "28. novembra 2014, 17:38

Re: Panzinorm. Dobrá osvedčená droga

Inna "30. júna 2015, 11:19

Výrobca drogy je slovinská spoločnosť "Krka". Analógy Panzinormu zahŕňajú: Creon, Allohol, Mikrasim, Domrid, Pancreatin. Realizované bez podpísaných formulárov.

Podľa lekárskych recenzií o Panzinormu jeho príjem ukazuje efektívnosť v nasledujúcich prípadoch:

  • cystická fibróza, pankreatitída, Reméld syndróm;
  • konzumácia tučných jedál, predĺžená imobilizácia, nepravidelná výživa;
  • vykonávanie diagnostických činností pre odplyňovanie;
  • poruchy intestinálnej motility;
  • zápalové ochorenie čriev.

Vymenovanie Panzinorm sa nevykonáva pri identifikácii exacerbácií pankreatitídy, precitlivenosti, hladovania.

Prítomnosť nežiaducich reakcií

Použitie Panzinorm forte môže vyvolať tvorbu negatívnych reakcií:

  • vláknitý rast;
  • dyspeptické poruchy, nauzea a hnačka;
  • "Okamžité" alergické reakcie, ktoré sa prejavujú rinitídou, vyrážkou, roztrhnutím;
  • zvýšená kyselina močová.

Panzinorm Forte 20 000

Formy uvoľnenia

Recenzie lekárov o panzinorm forte 20 000

Enzým je jedným z najlepších v dvojitej kapsule. V akcii, dokonca aj pred podporovanými a dobre známymi enzýmami. Cena je veľmi prijateľná. Vzhľadom na to, že v granulách kapsuly je povolené pre deti. Vypočítané podľa veku. Počas práce s liekom zo strany pacientov neboli zaznamenané žiadne vedľajšie účinky. Táto droga nie je návyková.

Z mnohých zásob enzýmových prípravkov považujem Panzinorm 20 000 za optimálny v cenách a kvalite. Vedľajšie účinky sa nerešpektujú. Na rozdiel od lacného ruského náprotivku (pankreatín, keď potrebujete piť 4-5 tabliet), stačí jedna tableta. "Panzinorm 10 000" sa zriedka predpisuje. Napriek tomu je forma "Panzinorm 20 000" oveľa výhodnejšia.

Recenzia pacienta o panzinorm forte 20 000

Mám chronickú gastritídu a pankreatitídu, musím dať osobitnú dôležitosť mojej strave a napriek tomu sa musím pravidelne užívať enzýmy, ktoré pomáhajú tráveniu. Počas ďalšieho vyšetrenia a vyšetrenia som bol vymenovaný gastroenterológom "Panzinorm Forte". Prvý kurz bol presne jeden mesiac, pilulky boli odstránené v pankrease, uvoľnené z opuchu, nepohodlie v epigastrickej oblasti. Teraz už používam "Panzinorm Forte" iba vtedy, ak je to potrebné, ak trochu zjedu alebo rozdrvím strave, pre mňa je táto droga skutočnou čarovnou hůlkou.

Vitajte! Chcem sa s vami podeliť o informácie o drogách. Hovorím vám hneď - droga je drahá, rovnako ako pankreatín, ale skutočne mi to pomohlo. Od prvých dní od obdržania som začala zlepšovať náladu, chuť do jedla sa začali objavovať, tie boli problémy v podobe nadúvanie, mierna hnačka, a ďalšie veci, ktoré mi spôsobil problémy v každodennom živote. Nemôžem si nevšimnúť pohodlie prijímania, pretože sa líši od príjmu obyčajného pankreatínu alebo rovnakého "Pangrol 10000", čo výrazne znižuje zaťaženie pečene. Čo sa týka vedľajších účinkov, môžem povedať, že som nič nevšimol, ale stále potrebujete konzultovať s lekárom a dohodnúť sa na vašej dávke užívania drog.

Táto droga bola predpísaná lekárom v prípade problémov s črevom. Jedlo bolo nedostatočne spracované, nedostatočné "užitočné" enzýmy. Počas liečby bol podľa môjho názoru približne 3 týždne. Liek pracoval veľmi rýchlo. Krkanie, nadúvanie, nepríjemný pocit, ako keby bol odstránený rukou. Odporúčam. Pohodlná forma použitia pre mňa. Liek mi prišiel so všetkými zmyslami, nespôsobil žiadne vedľajšie účinky. Cena je vysoká, ale stojí za to.

Návod na použitie Panzinorm Forte 20 000

Farmakologický účinok

Príprava enzýmov. Kompenzuje nedostatočnosť exokrinnej funkcie pankreasu. Účinok lieku v dôsledku jeho zložiek. Vysoká lipázová aktivita hrá dôležitú úlohu v liečbe maldigestie spôsobenej nedostatkom pankreatických enzýmov. Lipáza rozkladá tuky hydrolýzou na mastné kyseliny a glycerol, čo prispieva k ich absorpcii a absorpcii vitamínov rozpustných v tukoch. Amyláza rozkladá sacharidy na dextríny a cukry, zatiaľ čo proteáza rozkladá proteíny.

Tableta má ochrannú vrstvu, vďaka ktorej sa aktívne enzýmy obsiahnuté v tablete uvoľňujú v tenkom čreve, kde pôsobia pankreatické enzýmy.

Enzýmy lipáza, amyláza a proteáza, ktoré sú súčasťou pankreatínu, uľahčujú trávenie tukov, sacharidov a proteínov, čo prispieva k ich úplnejšej absorpcii v tenkom čreve. Odstraňuje symptómy vyplývajúce z zažívacími ťažkosťami (pocit ťažkosti a prepadové žalúdku nadúvanie, pocit dušnosti, sipot, spôsobené hromadením plynov v čreve, hnačka). Zlepšuje proces trávenia u detí; stimuluje sekréciu vlastných enzýmov pankreasu, žalúdka a tenkého čreva, ako aj žlč.

farmakokinetika

Forma uvoľnenia, zloženie a balenie

Tablety sú pokryté enterosolventnou vrstvou bielej alebo svetlošedej farby, hladké, okrúhle, bikonvexné, s vôňou vanilínu a bergamotu.

Pomocné látky: monohydrát laktózy, mikrokryštalická celulóza, krospovidón, bezvodý koloidný oxid kremičitý, stearan horečnatý.

škrupiny: hypromelózu, kopolymér kyseliny metakrylovej a ethylakrylátu, trietylcitrát, oxid titaničitý (E 171), mastenec, simetikon emulzie, aróma vanilky 54286S, aróma bergamotu 54253T, makrogol 6000, sodná soľ karmelózy, polysorbát 80.

10 ks. - blistre (1) - balenia kartón.
10 ks. - blistre (3) - balenia z lepenky.
10 ks. - blistre (10) - balenia z lepenky.

Dávkovací režim

Tablety sa majú užívať perorálne počas jedla bez žuvania s dostatočným množstvom tekutiny.

Dávka a trvanie liečby sa určujú individuálne v závislosti od veku a stupňa pankreatickej insuficiencie.

Dospelí Panzinorm ® forte 20 000 predpísaný na začiatku liečby na 1 karte. 3 x denne, počas každého hlavného jedla. Môžete dostať Panzinorm Forte 20 000 počas užívania ľahkého občerstvenia. V prípade potreby sa jedna dávka zvýši dvakrát. Priemerná denná dávka: 1-2 tab. 3 krát.

Pred röntgenovým a ultrazvukovým štúdiom - 2 tab. 2-3 krát / deň 2-3 dni pred vyšetrením.

U detí sa liek používa len na lekársky predpis.

Deti staršie ako 3 roky sú lieky predpísané v dávke 100 000 IU Ph.Eur./ deň (z hľadiska lipázy).

Trvanie liečby sa môže meniť od jednej dávky alebo niekoľko dní (ak je trávenie narušené kvôli chybám v strave) na niekoľko mesiacov alebo rokov (ak je to potrebné, konštantná substitučná liečba).

predávkovať

Symptómy: nauzea, vracanie, hnačka, hyperurikosúria, hyperurikémia, perianálne podráždenie, fibrózna kolopatie (s cystickou fibrózou).

Liečba: stiahnutie lieku, hydratácia, symptomatická liečba.

Lieková interakcia

Pri súčasnom používaní s pankreatínom môže znížiť absorpciu prípravkov železa (klinicky nevýznamných) a kyseliny listovej. Odporúča sa pravidelne monitorovať hladinu kyseliny listovej a / alebo vymenovanie kyseliny listovej.

Kryštalický povlak tabliet Panzinorm ® forte 20 000 sa rozpúšťa v dvanástniku. Pri nízkej hodnote pH v dvanástniku sa pankreatín neuvoľní. Súčasné použitie blokátorov histamínu H2-receptory (cimetidín), antacidové lieky (bikarbonáty), inhibítory protónovej pumpy môžu viesť k zvýšeniu účinnosti pankreatínu.

Vedľajšie účinky

Alergické reakcie: kožná hyperemia, kožná vyrážka, pruritus, kýchanie, udusenie, roztrhnutie.

Z tráviaceho systému (chronické podávanie vo vysokých dávkach): nevoľnosť, vracanie, bolesti brucha (vrátane črevné koliky), hnačka, zápcha, perianálny podráždenie, podráždenie ústnej sliznice. U cystickej fibrózy v prípade prekročenia požadovanej dávky pankreatínu (viac ako 10 000 IU Ph. Eur. Lipázy na 1 kg telesnej hmotnosti) sa môže vyvinúť striktúr (fibrotizující colonopathy) v ileocekálnej oddelení a vo vzostupnom tračníku.

Iné: hyperurikémia, hyperuricuricúria, nedostatok folátu.

svedectvo

- nedostatočnosť exokrinnej funkcie pankreasu (vrátane chronickej pankreatitídy, cystickej fibrózy);

- chronické zápalové a dystrofické ochorenia žalúdka, čriev, pečene, žlčníka; stavy po resekcii alebo ožarovaní týchto orgánov sprevádzané porušením trávenia potravy, plynatosti, hnačky (ako súčasť kombinovanej terapie);

- k zlepšeniu trávenia potravy u pacientov s normálnou funkciou tráviaceho traktu je v prípade chyby v potrave, porúch funkcie žuvacieho (poškodenie zubov a ďasien, obdobie návyku na zubné protézy), sedavý spôsob života, dlhodobá imobilizácia;

- príprava na radiologické a ultrazvukové vyšetrenie orgánov v brušnej dutine.

kontraindikácie

- exacerbácia chronickej pankreatitídy;

- vek detí do 3 rokov (pre túto dávkovaciu formu);

- deti s cystickou fibrózou do veku 15 rokov;

- precitlivenosť na prasačí bielkovinu alebo iné zložky lieku.

Bezpečnostné opatrenia by mali byť predpísané liekom počas tehotenstva.

Použitie počas tehotenstva a laktácie

Použitie Panzinorm ® forte 20 000 počas tehotenstva a laktácie (dojčenie) je možné len vtedy, ak očakávaný pozitívny účinok liečby prevažuje nad možným rizikom v dôsledku nedostatku klinických údajov potvrdzujúcich bezpečnosť používania pankreatických enzýmov u tejto kategórie pacientov.

Použitie u detí

Špeciálne pokyny

U cystickej fibrózy v prípade prekročenia požadovanej dávky pankreatínu (viac ako 10 000 IU Ph. Eur. Lipázy na 1 kg telesnej hmotnosti) sa môže vyvinúť striktúr (fibrotizující colonopathy) v ileocekálnej oddelení a vo vzostupnom tračníku. Preto pri cystickej fibróze musí byť dávka adekvátna množstvu enzýmov, ktoré sú potrebné na absorpciu tuku, berúc do úvahy kvalitu a množstvo konzumovaných potravín.

Vplyv na schopnosť riadiť motorovú dopravu a riadiace mechanizmy

Neznáme o negatívnom vplyve na schopnosť riadiť a pracovať s inými mechanizmami.

Panzinorm Forte

Opis k 30. decembru 2014

  • Latinský názov: Panzinorm Forte
  • ATC kód: A09AA02
  • Účinná zložka: pankreatín (pankreatín)
  • Výrobca: KRKA (Slovinsko)

štruktúra

Zloženie každej tablety Panzinorm Forte zahŕňa bravčové pancreatin. Účinná látka obsahuje aktívne enzýmy:

  • lipázy v množstve 20 000 IU;
  • obsah amylázy 12 000 ED;
  • obsah proteazátu 900 ED.

Okrem účinnej látky zahŕňajú tablety pomocné látky:

  • monohydrát laktózy;
  • mikrokryštalická celulóza;
  • sodná soľ karmelózy;
  • stearát horečnatý;
  • krospovidón;
  • Valium;
  • koloidný oxid kremičitý;
  • oxid titaničitý;
  • mastenec;
  • makrogol 6000.

Obal tablety pozostáva z:

  • hypromelóza;
  • kyselina metakrylová;
  • etylakrylátový kopolymér;
  • trietylcitrát;
  • oxid titaničitý (E171);
  • mastenec;
  • simetikonová emulzia;
  • vanilková príchuť 54286 C;
  • aróma bergamot 54253 T;
  • makrogol 6000;
  • sodná soľ karmelózy;
  • polysorbát 80.

Formulár uvoľnenia

Panzinorm Forte 20000 je dostupný vo forme potiahnutých tabliet, okamžite rozpustných v črevách.

Farmakologický účinok

Panzinorm Forte 20000 je enzýmový prípravok s akciou zameranou na stimuláciu katabolických procesov a na vyplnenie nedostatku enzýmov (proteínových molekúl, molekúl RNA alebo ich komplexu) pankreasu.

Je predpísaný ako prídavný prostriedok na liečbu chorôb spôsobených nedostatkom enzýmu pankreatín.

Účinné látky, ktoré sú súčasťou liečiva, majú smerový účinok na kompenzáciu dysfunkcií vylučovacieho procesu pankreatickej tekutiny v dvanástniku. Vysoká aktivita lipázy má veľký význam pri liečbe maldigestie, ochorenia, ktoré je spôsobené nedostatkom pankreatických enzýmov. Hydrolýzou sa lipáza rozkladá na zložky - glycerol a mastné kyseliny. To stimuluje absorpciu glycerolu a mastných kyselín, ako aj izoprenoidov.

Amyláza rozkladá sacharidy na dextríny a cukry a proteáza rozkladá proteíny.

Účinnou zložkou tohto lieku je bravčové pancreatin, ktorý pozostáva z enzýmov, ktoré pomáhajú uľahčovať trávenie tukov, bielkovín a sacharidov a tak zabezpečujú takmer absolútnu absorpciu v tenkom čreve.

Pri správnom podávaní liek neutralizuje symptómy, ktoré sa vyskytujú v dôsledku tráviacich porúch:

  • pocit ťažkosti;
  • pocit plnosti v žalúdku;
  • plynatosť;
  • pocit nedostatku dychu.

Farmakodynamika a farmakokinetika

Uvoľňovanie enzýmov (lipáza, amyláza a proteáza) sa vyskytuje v tenkom čreve za pôsobenia alkalického prostredia kvôli spoľahlivej ochrane pred účinkami žalúdočnej šťavy filmovej membrány. Malá časť tráviacich enzýmov sa vylučuje cez črevá.

Indikácie na použitie

Panzinorm Forte 20000 je indikovaný na použitie v:

  • chronické prerušenie produkcie pankreatických štiav v množstve nedostatočnom na normálne trávenie potravy;
  • cystická fibróza;
  • ochorenia hepatobiliárneho systému;
  • dyspepsia spojená s používaním potravín, ktoré sa ťažko strávia;
  • plynatosť;
  • príprava na röntgenový alebo ultrazvuk.

kontraindikácie

Precitlivenosť na akúkoľvek zložku lieku, akúkoľvek formu pankreatitídy, deti do troch rokov, deti do 15 rokov s cystickou fibrózou, precitlivenosť na prasačí bielkovinu.

Počas tehotenstva je tento liek predpísaný veľmi opatrne.

Vedľajšie účinky

Nežiaduce účinky Panzinorm Forte 20000 sa prejavuje prejavom takých reakcií, ako sú:

  • alergická kožná vyrážka, začervenanie a svrbenie;
  • bronchospazmus;
  • nevoľnosť;
  • naliehajte na zvracanie;
  • bolesť brucha;
  • zápcha;
  • hnačka;
  • kolitída;
  • abdominálne príznaky nezvyčajnej povahy;
  • zvýšená bolesť;
  • hyperurikémia;
  • nedostatok ftalátu.

Návod na použitie Panzinorm Forte 20000

Pokyny na použitie tohto lieku majú niektoré vlastnosti, preto by ste sa s ním mali oboznámiť pred prvou dávkou.

Tablety sa užívajú s jedlom. Žuvanie by nemalo byť, a pre investície do recepcie je lepšie piť pilulky s veľkým množstvom vody.

Dávkovanie a trvanie liečby s použitím tohto lieku určuje odborník individuálne, v závislosti od veku pacienta a závažnosti jeho ochorenia.

V prvej fáze liečby, ak neexistujú iné indikácie, je Panzinorm Forte 20000 predpísaný v minimálnej dávke - od 1 tablety s dávkou až trikrát denne s jedlom alebo počas občerstvenia. Podľa uváženia ošetrujúceho lekára môže byť dávka zvýšená na 6 tabliet denne.

Príjem liekov pred rádiologickým vyšetrením a ultrazvukom by sa mal začať najmenej dva dni pred postupom v dávke 2 tablety s frekvenciou až trikrát denne.

predávkovať

Predávkovanie Panzinorm Forte 20000 môže viesť k príznakom, ako sú:

  • nevoľnosť;
  • naliehajte na zvracanie;
  • porucha tráviaceho traktu;
  • podráždenie kože okolo konečníka;
  • hyperurikémia.

Liečba sa má zastaviť pri prvom prejave príznakov predávkovania, po ktorých bude potrebné urobiť veľa hydratácie a prejsť symptomatickou liečbou.

Interakcia s inými liekmi

Úroveň absorpcie kyseliny listovej a železa je znížená pôsobením pankreatických enzýmov. Preto, v prípade, že liek súčasne s Panzinorm 20000 Forte užívať aj iné prostriedky, ktoré pôsobia na tele podobným spôsobom, kontrolovať hladinu kyseliny listovej musí pravidelne a, v prípade potreby, aby sa straty vitamínu B9 (kyselina listová);

Podmienky predaja

Táto droga sa vydáva v lekárňach bez lekárskeho predpisu.

Podmienky skladovania

Panzinorm Forte sa má skladovať v pôvodnom obale pri teplote nepresahujúcej 25 ° C mimo vlhkosti a mimo dosahu detí.

Čas použiteľnosti

Čas použiteľnosti lieku v zapečatenom balení by nemal presiahnuť 3 roky.

Analogy Panzinorm Forte

Analogy Panzinorm Forte na modernom farmaceutickom trhu veľké množstvo. Podobný v akcii a zložení liekov je:

Recenzia Panzinorm Forte 20000

Recenzia Panzinorm Forte 20000 na internete je odlišná, ale všetky názory používateľov, ktorí sa podrobili liečbe použitím tohto lieku, sa znižujú na skutočnosť, že ide o jeden z najlepších enzýmových prípravkov, ktorý sa osvedčil pred desiatimi rokmi.

Vzhľadom na vynikajúcu kombináciu nízkych cien a vynikajúcej kvality, ako aj nepostrádateľný účinok, ktorý sa vyskytuje v rôznych intervaloch v závislosti od veku pacienta a závažnosti jeho ochorenia, Panzinorm 20 000 má dôveru lekárov a pacientov v mnohých krajinách sveta.

Cena Panzinorm Forte 20000

Cena lieku Panzinorm Forte je pre lieky podobnej kvality pomerne nízka. Kúpiť nástroj v lekárňach za cenu 68 rubľov.

Panzinorm Forte 20000

Panzinorm Forte 20000 je tráviaci enzým, ktorý sa používa na liečbu chronickej pankreatitídy, cystickej fibrózy, zápalových a dystrofických ochorení gastrointestinálneho traktu, ako aj na zlepšenie trávenia potravy.

Formulár zloženia a uvoľnenia

Prípravok Panzinorm Forte 20000 obsahuje účinnú látku - ošípanú pankreatín, ktorá v ľudskom tele kompenzuje nedostatočnosť pankreatickej exokrinnej funkcie, zlepšuje proces trávenia, eliminuje pocit ťažkosti v žalúdku atď. Liečivo je dostupné vo forme tabliet s enterickým poťahom, ktoré si môžete kúpiť v lekárni bez lekárskeho predpisu.

Aplikácia a kontraindikácie

Aplikácia Panzinorm Forte 20000 je kontraindikovaný pri akútnej pankreatitíde a pri exacerbácii chronických ochorení, so zvýšenou citlivosťou na prasačí bielkovinu, ako aj pri cystickej fibróze u detí mladších ako 15 rokov. Tablety sa nevzťahujú na deti do 3 rokov. Počas tehotenstva a počas dojčenia sa má tento liek používať s opatrnosťou, zvážiť riziká pre plod a prínos pre matku. Vedľajšie účinky lieku môžu byť alergické reakcie, nauzea, vracanie, podráždenie ústnej sliznice atď.

Tablety Panzinorm Forte 20 000: návod na použitie, Pancreatin 269,12 mg - 279,44 mg

Panzinorm Forte 20000 - širokospektrálne liečivo, ktoré pomáha normalizovať činnosť gastrointestinálneho traktu. Pred vykonaním diagnostického vyšetrenia sa tiež vymenoval Panzinorm Forte 20000.

Registračné číslo: Π N014602 / 01

Obchodný názov: Panzinorm Forte 20 000

Medzinárodný neregistrovaný názov alebo zoskupenie názov: Pancreatin

Forma dávkovania: entericky potiahnuté tablety

Fotografické tablety Panzinorm Forte 20 000, ktoré označujú zloženie

Tablety Panzinorm forte 20000 zloženie

1 tableta obsahuje:

Účinná zložka: pankreatín (s enzýmovou aktivitou: lipáza 20 000 U.Ev.Pharm., Amyláza 12 000 U.Ev.Pharm a proteáza 900 U.Ev.Farm.) 269,12 mg - 279,44 mg (15% prebytok pankreatínu je spôsobený technickými stratami počas výrobného procesu. Na kompenzáciu strát počas rozkladu počas skladovacieho obdobia sa použije 10% prebytok pankreatínu.)

Pomocné látky: monohydrát laktózy, mikrokryštalická celulóza, krospovidón, koloidný oxid kremičitý, bezvodý, magnéziumstearát. SHELL: hypromelóza, kopolymér kyselina metakrylová-etyl 1: 1, trietylcitrát, oxid titaničitý (E 171), mastenec, simetikon emulzie, aróma vanilka 54286 C T 54253 aróma bergamotu, makrogol 6000, sodná soľ karmelózy, polysorbát 80.

popis

Hladké, okrúhle, bikonvexné, tablety, filmom potiahnuté biele alebo svetlo sivé s vôňou vanilínu a bergamotu.

Farmakoterapeutická skupina: tráviaci enzým

Kód ATX: A09AA02

Farmakologické vlastnosti

Liek kompenzuje nedostatočnosť exokrinnej funkcie pankreasu. Kombinované lieky, ktorých účinok je spôsobený zložkami v jeho zložení. Vysoká lipázová aktivita hrá dôležitú úlohu pri liečbe maligézie v dôsledku nedostatku pankreatických enzýmov. Lipáza rozkladá tuky hydrolýzou na mastné kyseliny a glycerol, čo prispieva k ich absorpcii a absorpcii vitamínov rozpustných v tukoch. Amyláza rozkladá sacharidy na dextríny a cukry, zatiaľ čo proteáza rozkladá proteíny. Má ochrannú membránu, vďaka ktorej sa uvoľňujú aktívne enzýmy v tenkom čreve, kde fungujú pankreatické enzýmy. Enzýmy lipáza, amyláza a proteáza, ktoré sú súčasťou pankreatínu, uľahčujú trávenie tukov, sacharidov a proteínov, čo prispieva k ich úplnejšej absorpcii v tenkom čreve. Odstraňuje symptómy vyplývajúce z zažívacími ťažkosťami (pocit ťažkosti a prepadové žalúdku nadúvanie, pocit dušnosti, sipot, spôsobené hromadením plynov v čreve, hnačka). Zlepšuje proces trávenia u detí; stimuluje sekréciu vlastných enzýmov pankreasu, žalúdka a tenkého čreva, ako aj žlč.

Pankreatické enzýmy sa uvoľňujú z dávkovej formy v alkalickom prostredí tenkého čreva, pretože chránené pred pôsobením filmu žalúdočnej šťavy. Menšia časť tráviacich enzýmov sa vylučuje cez črevá.

Panzinorm Forte 20 000 indikácií na použitie

  1. Nedostatok exokrinnej funkcie pankreasu (chronická pankreatitída, cystická fibróza atď.).
  2. Chronické zápalové a dystrofické ochorenia žalúdka, čriev, pečene, žlčníka; stavy po resekcii alebo ožiarení týchto orgánov, sprevádzané poruchou trávenia potravy, plynatosťou, hnačkou (ako súčasť kombinovanej terapie).
  3. K zlepšeniu trávenia potravy u pacientov s normálnou funkciou gastrointestinálneho traktu v prípade chýb v potrave, porúch žuvacie funkcie (poškodenie zubov a ďasien, je doba privykanie na zubné protézy), sedavý životný štýl; dlhodobá imobilizácia.
  4. Príprava na röntgenové a ultrazvukové vyšetrenie orgánov v brušnej dutine.

Panzinorm Forte 20 000 kontraindikácií

  • Precitlivenosť na prasačí bielkovinu alebo iné zložky lieku;
  • Akútna pankreatitída, exacerbácia chronickej pankreatitídy;
  • Deti do 3 rokov (pre túto dávkovaciu formu) a deti do 15 rokov trpiacich cystickou fibrózou.

S opatrnosťou

Tehotenstvo a obdobie laktácie

Aplikácia panzinorm forte 20000 v tehotenstve a laktácie (dojčenia), je možné len v prípade, že očakávaný pozitívny vplyv terapie presahuje potenciálne riziko v neprítomnosti klinických dôkazov podporujúce bezpečnosť použitia enzýmov pankreasu v tejto kategórii pacientov.

Tablety Panzinorm Forte 20000: Analogy lacnejšie

Tablety Panzinorm forte 20000 dávkovanie a spôsob podávania

vnútri; brať s jedlom. Tablety sa majú užívať bez žuvania s dostatočným množstvom tekutiny.
Dávka a trvanie liečby sa určujú individuálne v závislosti od veku a stupňa pankreatickej insuficiencie.

Dospelí Panzinorm Forte 20 000 sa odporúča (pri absencii iných predpisov) na začiatku liečby, 1 tabletu 3krát denne, počas každého hlavného jedla. Príležitosť prijímať Panzinorm forte 20 000 pri ľahkom občerstvení. V prípade potreby sa jedna dávka zvýši dvakrát.
Priemerná denná dávka: 1 až 3 tablety. Pred röntgenovým a ultrazvukovým vyšetrením - 2 tablety 2-3-krát denne 2-3 dni pred vyšetrením.

U detí je liek predpísaný lekárom. Deti vo veku od 3 rokov -100 tis. Jednotky / deň (z hľadiska lipázy).
Trvanie liečby sa môže meniť z jednej dávky alebo niekoľkých dní (ak je trávenie narušené kvôli chybám v strave) na niekoľko mesiacov alebo rokov (ak je to potrebné, konštantná substitučná liečba).

Panzinorm Forte 20 000 vedľajší účinok

Alergické reakcie: kožná hyperemia, kožná vyrážka, pruritus, kýchanie, udusenie, roztrhnutie.
Z tráviaceho systému (chronické podávanie vo vysokých dávkach): nevoľnosť, vracanie, bolesti brucha (vrátane črevné koliky), hnačka, zápcha, perianálny podráždenie, podráždenie ústnej sliznice. U cystickej fibrózy v prípade prekročenia požadovanej dávky pankreatínu (viac ako 10 000 IU Ph. Eur. Lipázy na 1 kg telesnej hmotnosti) sa môže vyvinúť striktúr (fibrotizující colonopathy) v pleotsekalnom oddelení a vo vzostupnom tračníku.
Iné: hyperurikémia, hyperuricuricúria, nedostatok folátu.

predávkovať

Symptómy: nauzea, vracanie, hnačka, hyperurikosúria, hyperurikémia, perianálne podráždenie, fibrózna kolopatie (s cystickou fibrózou).
Liečba: stiahnutie lieku, hydratácia, symptomatická liečba.

Interakcia s inými liekmi

Pri súčasnom používaní s pankreatínom môže znížiť absorpciu prípravkov železa (klinicky nevýznamných) a kyseliny listovej. Odporúča sa pravidelne monitorovať hladinu kyseliny listovej a / alebo vymenovanie kyseliny listovej.
Kyselinovzdorný povlak tabliet Panzinorm Forte 20 000 sa rozpúšťa v dvanástniku. Pri nízkej hodnote pH v dvanástniku sa pankreatín neuvoľní. Súčasné používanie blokátorov Ng-histamínových receptorov (cimetidín), hydrokarbonátov, inhibítorov protónovej pumpy môže viesť k zvýšeniu účinnosti pankreatínu.

Špeciálne pokyny

Panzinorm forte 20 000 sa má užívať bez žuvania s dostatočným množstvom tekutiny.
U cystickej fibrózy v prípade prekročenia požadovanej dávky pankreatínu (viac ako 10 000 IU Ph. Eur, lipázy na 1 kg telesnej hmotnosti) sa môže vyvinúť striktúr (fibrotizující colonopathy) v ileocekálnej oddelení a vo vzostupnom tračníku. Preto pri cystickej fibróze musí byť dávka adekvátna množstvu enzýmov, ktoré sú potrebné na absorpciu tuku, berúc do úvahy kvalitu a množstvo konzumovaných potravín.
Nepoužívajte prehĺtať hydrosorbentnú kapsulu!

Vplyv na schopnosť riadiť auto a iné mechanické prostriedky

Nie je známe negatívny vplyv na schopnosť riadiť a pracovať s inými mechanizmami.

Formulár uvoľnenia

Entericky potiahnuté tablety.
Na 10, 30 alebo 100 tabliet v sklenenej fľaši jantárovej farby (typ III) s kapsulou hydrosorbentu uzatvorenej závitovým uzáverom s ovládaním prvého otvoru. Na jednej fľaštičke umiestnite v kartónovom balení spolu s pokynmi na aplikáciu.
10 tabliet v blistri. 1, 3 alebo 10 blistrov sa umiestni do kartónového balenia spolu s pokynmi na použitie.

Foto blistrové tablety Panzinorm Forte 20 000 30 kusov

Podmienky skladovania

Skladujte na suchom mieste pri teplote nepresahujúcej 25 ° C. Uchovávajte mimo dosahu detí.

Fotografia panzinorm forte 20 000 tabliet, na ktorých sú uvedené podmienky skladovania

Čas použiteľnosti

3 roky.
Nepoužívajte po dátume exspirácie.

Podmienky predaja liekov

výrobca:
KRKA, dd, Novo mesto, Šmarjeska cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovinsko
Pre všetky otázky kontaktujte
Reprezentatívne kancelárie v Ruskej federácii:
123022, Moskva, 2-I Zvenigorodskaya, 13, str.41
Tel.: (495) 739-66-00, Fax: (495) 739-66-01
Pri balení a / alebo balení v ruskom podniku sa uvádza:
LLC KRKA-RUS, 143500, Rusko, Moskva, Istra, ul. Moskva, 50 l
Tel.: (495) 994-70-70
Fax: (495) 994-70-78

Pansinorm Forte tablety 20 000 abstraktné (návod na použitie) na fotografiách

Obrázok návodu na použitie tabliet Pansinorm Forte 20 000, časť 1

Obrázok návodu na použitie tabliet Pansinorm Forte 20 000, časť 2

Obrázok návodu na použitie tabliet Pansinorm Forte 20 000, časť 3

Obrázok návodu na použitie tabliet Pansinorm Forte 20 000, časť 4

Obrázok návodu na použitie tabliet Pansinorm Forte 20 000, časť 4

Obrázok návodu na použitie tabliet Pansinorm Forte 20 000, časť 6

Tablety Panzinorm Forte 20000: recenzie o lieku

S touto drogu môžem normalizovať prácu tráviaceho traktu v krátkom časovom období. Tiež sa mi páčilo, že Panzinorm Forte 20 000 má pozitívny účinok na pečeň. Len jeden týždeň používania tohto lieku sa môj žlčový tok výrazne zlepšil. Preto som bol s touto drogou spokojný.

Elena Ulyanová, Moskva

Po prvýkrát sa nauzea. Spočiatku na to nepripisoval žiaden význam. Preto som sa druhý deň opäť rozhodol piť Panzinorm Forte 20 000. V ten deň nastala podobná reakcia, takže som musel drogu vzdať. Vzhľadom k tomu, že nevoľnosť nie je veľmi príjemný fenomén, najmä ak sa vyskytne počas pracovného času.

Inna Kolomeets, Vladimír

Kúpil som tento liek z jedného jednoduchého dôvodu. Obsahuje úžasnú zložku zvanú pankreatín. Táto látka je súčasťou mnohých liekov, ktoré lekár predpísal pre mňa. Preto mi všetci pomohli veľa. Ale s Panzinorm Forte 20,000 to bolo trochu zlé. Spočiatku pomohol dobre, trávenie sa rýchlo zlepšilo. Potom ďalší týždeň znova, porušenie v zažívacom trakte. Droga pravdepodobne pomôže, ale nie dlho. A naozaj ju nechcem užívať po celý čas, pretože sa môže vyskytnúť predávkovanie a bude to veľmi zlé.

Ivan Gamitov, Minusinsk

Som si istý, že som to osobne otestoval - liek, ale len v komplexnej liečbe, pomáha podporiť prácu pankreasu. Lekár mi predpísal túto drogu, povedal mi, ako ju správne užívať a čo mám robiť, ak sa vyskytne nevoľnosť. Ale nemal som tento vedľajší účinok, liečba prebehla dobre. Moja matka to tiež berie, ale nielen pri komplexnej liečbe, ale pred vykonaním diagnostického vyšetrenia, a to röntgenového vyšetrenia.

Daria Eminova, Vladimír

Časté užívanie lieku vedie k alergickej reakcii. Mal som predpísanú liečbu na jeden mesiac, pravidelne som pil drogu. Ale v druhom týždni prijatia som začal vyvíjať vyrážku nad mojím telom, ktoré sa veľmi rýchlo šírilo. Okamžite som požiadal o pomoc lekára. Predpísal antialergické lieky, po 3 dňoch bola alergia preč. Ale teraz nemám žiadnu túžbu piť Panzinorm Forte 20000.

Polina Fleet, Voronež

Ťažká ťažkosť v žalúdku, najmä po požití tučných jedál. Bolo mi odporúčané kúpiť túto drogu, pretože pomáha rýchlo rozložiť všetky enzýmy a odstrániť príznaky ťažkosti v žalúdku. Začalo užívať 1 tabletu trikrát denne. Samozrejme, pomáhajú po nápoji, plus opitá pilulka a moje bruško je normálne. V tomto nástroji však existuje jedna významná nevýhoda. Pokyny nehovoria, ako správne, alebo skôr, aký je postup liečby. Musel som znova ísť na lekára, aby mi povedal, ako dlho môžem vziať pilulky na môj problém.

Anastasia Mironova, Kovrov

Spasiteľ - to je presne to, čo môj manžel nazýva droga Panzinorm Forte 20 000. Nemám rád, pretože mám z neho nevoľnosť. Ale manžel berie pilulky s veľkým potešením, sú pre neho na prvom mieste medzi všetkými liekmi pre gastrointestinálny trakt. Preto som sa v mojom prípade rozhodol použiť tradičné metódy liečby. Nie je to len užitočné, ale myslím, že mi to nevedie, na rozdiel od tejto drogy s názvom "Panzinorm Forte 20000".

Ako liečiť pankreatitídu znamená Panzinorm 20 000?

Gastrointestinálny trakt je mimoriadne ťažký mechanizmus na rozklad výživných potravín. Práca tohto systému je však niekedy prerušená. V takýchto prípadoch príde na záchranu enzýmový prípravok Panzinorm 20 000 (forte).

1 Registračné číslo a ATC

Enzýmový prostriedok je registrovaný pod číslom P №014602.01. ATH kód - A09AA02.

V prípade poruchy gastrointestinálneho traktu príde na záchranu enzýmový prípravok Panzinorm 20000.

2 Z toho, čo je predpísané Panzinorm 20000

Indikácie pre použitie:

  • chronické dystroficko-zápalové ochorenia žlčníka, pečene a gastrointestinálnych orgánov;
  • zotavenie po ožiarení / resekcii tráviaceho systému, pečene a žlčníka;
  • porucha pankreasu pri cystickej fibróze a chronickej pankreatitíde;
  • zlepšenie tráviaceho procesu u pacientov s nevhodnou výživou, zhoršenie funkcie žuvania (patológia ďasien, zubov, doba adaptácie na protézy), nedostatočná motorická aktivita, predĺžená pooperačná rehabilitácia;
  • prípravok na ultrazvukové a rádiografické vyšetrenie gastrointestinálneho traktu.

Panzinorm 20 000 predpísaných na zlepšenie zažívacieho procesu u pacientov s nesprávnou výživou.

3 Farmakologický účinok Panzinorm 20000

Farmakologická aktivita lieku sa vysvetľuje zložkami, ktoré tvoria jeho základ. Liečivo zlepšuje exokrinnú aktivitu pankreasu. Lipáza prítomná v prípravku spracováva tuky hydrolýzou. V dôsledku toho sa tvoria glyterol a mastné kyseliny, čo prispieva k absorpcii vitamínov.

Amyláza je zodpovedná za transformáciu sacharidov na cukry a dextríny. Proteáza je zodpovedná za rozklad bielkovinových prvkov. Ochranný povlak tabliet zabezpečuje uvoľňovanie aktívnych enzýmov v tenkom čreve.

Liečivo urýchľuje a zjednodušuje trávenie bielkovín, sacharidov a tukov, čím zlepšuje ich vstrebávanie.

Farmakodynamika enzýmu pomáha eliminovať príznaky abnormalít v zažívacom systéme (zvýšená tvorba plynu, pocit plnosti a ťažkosti v žalúdku, dýchavičnosť spojená s nadmernou akumuláciou plynu, hnačka), ako aj zlyhanie pankreatickej exokrinnej funkcie. Okrem toho LP (liečivo) normalizuje tráviaci proces u detí a zlepšuje prirodzenú syntézu pankreatických enzýmov v gastrointestinálnom trakte a žlči.

Balenie Panzinorm 20 000 môže obsahovať 10, 30 alebo 100 entericky potiahnutých tabliet.

Farmakokinetika lieku spočíva v tom, že enzýmy prítomné v lieku sú uvoľňované len v tenkom čreve, pretože sú spoľahlivo chránené pred účinkami kyseliny žalúdka na špeciálnej škrupine. Niektoré enzýmy sa vylučujú cez črevá.

4 Zloženie a formulár na uvoľnenie

Enzyme LP sa dodáva lekárňam vo forme tabliet. Bravčové mäso Pancreatin - aktívna zložka lieku. Ďalšie komponenty:

  • MCC;
  • monohydrát laktózy;
  • koloidný oxid kremičitý;
  • stearát horečnatý;
  • krospovidón.

Plášť obsahuje:

  • kopolymér etylakrylátu a kyseliny metakrylovej;
  • Valium;
  • simetikonová emulzia;
  • mastenec;
  • sodná karmelóza;
  • bergamotová príchuť;
  • 6000 makrogol;
  • vanilková aróma;
  • oxid titaničitý;
  • trietylcitrát;
  • 80 polysorbát.

Farmakokinetika lieku spočíva v tom, že enzýmy prítomné v lieku sa uvoľňujú iba v tenkom čreve.

Balenie môže obsahovať 10, 30 alebo 100 entericky potiahnutých tabliet.

5 Ako užívať Panzinorm 20000

Pilulky sa musia prehltnúť úplne bez žuvania, pitnej vody.

dávkovanie

Pacienti starší ako 18 rokov majú začať užívať liek trikrát denne. Ak existuje základ, dávka sa zvýši na 2 pilulky 2-3 krát denne.

Príprava na ultrazvukové alebo rádiografické vyšetrenie zahŕňa užívanie liekov v dávke 2 tablety dvakrát alebo trikrát denne počas 2-3 dní pred diagnostikovaním.

Pre deti sa liek podáva podľa pokynov odborníka. U pacientov starších ako 3 roky sú pridelené dávky 100 000 IU lipázy denne.

Pred jedlom alebo po nej

Enzým MP sa najlepšie užíva počas jedla.

Pantsinorm 20000 pilulky sa majú prehltnúť úplne, bez žuvania, vodou.

Trvanie používania

Dĺžka trvania enzýmovej terapie sa mení z jedného použitia a niekoľkých dní (s poškodením tráviacej funkcie v dôsledku chýb vo výžive) na niekoľko rokov (ako súčasť stálej substitučnej liečby).

6 Vlastnosti aplikácie

U pacientov s cystickou fibrózou, ak je prekročená spotreba lieku, sa zvyšuje riziko vzniku fibrouskej kolonopatie (strikcií) v hrubom čreve. Preto by mali byť tieto dávky pacientov starostlivo vybrané.

Tehotenstvo a laktácia

Použitie enzýmu MP v tehotenstve a dojčenia je povolené v situáciách, keď prínos liečby prevažuje nad potenciálnymi rizikami.

Vek detí

Enzýmová medikácia je predpísaná od 3 rokov veku.

Pokročilý vek

Títo ľudia nepotrebujú špeciálnu úpravu dávky.

7 Vedľajšie efekty

Vývoj nasledujúcich reakcií je možný:

  • nedostatok folátu;
  • hyperurikozúria;
  • zápcha, hnačka, podráždenie perianálnej oblasti a ústnej sliznice, črevná kolika, nauzea;
  • pravidelné kýchanie, vyrážka, kožná hyperemia, zvýšené slzenie.

Ak sa takéto reakcie vyskytnú, mali by ste prestať užívať liek a obrátiť sa na lekára na konzultáciu.

Vplyv na jazdu

Výrobca neposkytuje informácie týkajúce sa účinku enzýmového činidla na psychomotorické funkcie a koncentráciu.

8 Kontraindikácie

Je zakázané používať liek, ak existujú takéto podmienky:

  • exacerbácia pankreatitídy v chronickej forme;
  • vek do 3 rokov (s normálnym zdravotným stavom) a do 15 rokov (s cystickou fibrózou);
  • intolerancia prasacieho pankreatínu a iných zložiek enzýmového prostriedku.

9 Interakcie s inými liekmi

V kombinácii s pankreatínom existuje možnosť zhoršenia absorpcie kyseliny listovej a železa. Odporúča sa pravidelne monitorovať koncentráciu folátu.

Ochranný povlak tabliet je rozdelený do dvanástnika. Ak je pH pod normálnou hodnotou, pankreatín sa v orgáne neuvoľní.

V kombinácii s pankreatínom existuje možnosť zhoršenia absorpcie kyseliny listovej a železa.

Kombinácia s blokátormi H2-histamínového receptora, inhibítormi protónovej pumpy a uhľovodíkmi môže spôsobiť zníženie účinku pankreatínu.

10 Kompatibilita s alkoholom

Alkoholické nápoje minimalizujú účinnosť liečby enzýmom. Navyše takáto kombinácia môže vyvolať negatívne reakcie.

Preto je lepšie zdržať súčasnej užívania liekov a alkoholu.

11 Predávkovanie

Typické príznaky: hyperurikémia, vracanie, nevoľnosť, hyperurikúria. Liečba pozostáva z hydratácie, stiahnutia lieku a eliminácie negatívnych príznakov.

12 Dovolenkové podmienky z lekární

Enzyme MP je možné kúpiť bez lekárskeho predpisu.

Alkoholické nápoje minimalizujú účinnosť enzýmového lieku, navyše takáto kombinácia môže vyvolať výskyt negatívnych reakcií.

Cena liekov

Z 98 rub. pre balenie po 10 potiahnutých tabletách.

13 skladovacích podmienok

Teplota - miestnosť. Miesto je suché a tieňované, mimo dosahu detí.

Čas použiteľnosti

Neprekračujte 3 roky.

14 analógov

Výrobok Panzinorm 20 000 môže mať náhradné lieky Festal, Mezim a ďalšie.

Aký je rozdiel Panzinorm 10,000

Liečivo s číselnou hodnotou "10 000" sa vyrába vo forme kapsúl a neobsahuje 20 000 IU (ako tablety s príslušným označením), ale 10 000 IU amylázy, preto má posudzovaná droga vyššiu aktivitu.

15 recenzií

Na internete nájdete množstvo recenzií odborníkov i pacientov, ktorí užívali liek.

lekári

Elena Antipkina (gastroenterolog), 45, Krym

Enzýmová medikácia umožňuje riešiť nesprávnu prácu pankreasu, eliminuje negatívne príznaky, ktoré sa objavili v dôsledku podvýživy (plynatosť, ťažkosť v peritoneu atď.). Odporúčam tento liek stabilizovať tráviacu funkciu v tele. Úplný priebeh liečby vám umožňuje normalizovať pohodu a zbaviť sa nepohodlia.

Z pacientov

Valeria Griboyedov, 40 rokov, Astrakhan

Musel som použiť tieto pilulky pred ultrazvukovým vyšetrením gastrointestinálneho traktu. Lekár povedal, že uľahčia diagnostický postup. Liek úplne zvládol svoju úlohu, nevznikli žiadne nežiaduce reakcie.

Igor Skorobeev, 45, Saratov

Liek bol predpísaný gastroenterológom, keď som diagnostikoval biliárnu dyskinéziu a miernu gastritídu. Liek kompenzuje nedostatok tráviacich enzýmov v tele. Liečba trvá 3 týždne. Počas tohto obdobia sa môj stav postupne zlepšoval. Zvýšená chuť do jedla, stabilizované klinické ukazovatele. Choroba prestala ukázať.

Irina Kalugina, 42, Petrohrad

Nedávno som čelil nepochopiteľnému problému - po každom použití jedla sa v žalúdku objavil silný pocit ťažkosti. Nasledujúci deň išiel do nemocnice. Lekár odporučil, aby sa tieto pilulky vydali. Liek začne rýchlo konať. Po 3 až 4 dňoch úplne zmizlo nepohodlie. Teraz nemôžem nič odmietnuť.

Peter Staroverov, 47 rokov, Syzran

Tvárou v tvár bolesti brucha. Dúfal som, že prejde bez akéhokoľvek zásahu. Avšak, nepohodlie len zintenzívnilo. Lekár predpísal priebeh tohto lieku. Videl som úľavu za 2 dni a o týždeň neskôr som úplne zabudol na problém.

Recenzie pre Panzinorm Forte

Spôsob uvoľnenia: Kapsuly

Maxim (kladná odozva)

Keď je gastritída najviac!

Droga mi predpísala gastroenterológ, aby sa konečne dokázal vyrovnať s jeho gastritídou, ktorá ma už vyčerpala. Prípravy takého spektra mora. Toto je menej propagované a preto sa nehodnotia. Analogom všetkých známych Mezim. Z času na čas ju prijímam, pretože tu jednoducho nie je potrebné ho akceptovať. Má dobrý, pozitívny účinok. Verím tejto drogu, pretože na rozdiel od jej už neskôr analógov Festil a Mezim, bol na trhu veľmi, veľmi dávno. Kvalita sa kontroluje podľa času. A spoločnosť Krka sa tiež odporúčala nielen vo farmaceutických produktoch pre ľudí. Túto drogu môžem odporučiť tým, ktorí majú problémy so žalúdkom a pankreasom, rovnako ako s tými, ktorí nemajú takéto problémy, ale očakáva sa celosvetový sviatok a chcete sa po ňom cítiť skvelo.

Olga (pozitívny prehľad)

Dobré lieky na liečbu

Lekár predpísal Panzinorm Forte na liečbu pankreatitídy. Všetko to začalo tým, že v noci pankreas začal prudko ublížiť. Lekár po vyšetrení povedal, že mám pankreatitídu. Vo všeobecnosti je predpísaná liečba. Tablety videli 3 krát denne, jeden po druhom, s jedlom. Taktiež užívala kyselinu listovú na doplnenie strateného vitamínu B9. Veľmi dobré lieky, ale boli vedľajšie vedľajšie účinky. Počas liečby by ste mali dodržiavať prísnu diétu, nemusíte jesť vyprážané, mastné, pikantné, vylúčiť akékoľvek druhy korenia. Jedzte zeleninu bohatú na vlákninu, vitamíny a choďte na netučné obilniny. Mali by ste tiež vylúčiť alkohol, pretože keď užívate alkohol, jednoducho prestávajú konať.

Kristina (pozitívna recenziu)

Nie na trvalý vstup

Po ťažkom jedle môj žalúdok často ide do režimu "som unavený". Dôvod - mám chronickú pankreatitídu. Tak som si kúpil Panzinorm. Nie tak lacné, 30 kapsúl asi 300 rubľov. Jeden deň je potrebné užívať 3 kapsule. Musíte užívať kapsule s jedlom? ako to hovoria v pokynoch. S ľahkými jedlami, ako je kaša, je všetko v poriadku, nie je tu žiadny pocit ťažkosti, liek zmierňuje pálenie záhy, chmurne, jedlo sa vstrebáva veľmi rýchlo. Ale ak jím mäso, potom všetko, silu drogy nestačí - a hneď sa objaví ťažkosť a objaví sa bruknutie, čo mi bolo zrejmé, že je lepšie, aby sa droga neprijala včas, ale asi 20 minút pred jedlom. A naozaj - ak to vezmete takto, aj najťažšie jedlo umožní, aby sa liek veľmi rýchlo a bez problémov strávil. Začal som ho preberať priebežne. Ale bohužiaľ, ukáže sa to čudná vec - v priebehu času sa účinok zdal byť slabší a keď som sa rozhodol zrušiť drogu, bolo jasné, že žalúdok sa rozplynul sám a dokonca aj ľahký šalát strávil s ťažkosťami, preto odporúčam drogu, ale nie na trvalom základe, inak bude príčina vzniku závislosti. A tak, v prípade dovolenky.

Maya (pozitívny prehľad)

Pri chybách napájania

Všetci z času na čas zhrešíme jedením zlého jedla - potom máme prázdninové sviatky s množstvom ťažkých nezdravých jedál, naopak, nemáme čas jesť a zachytiť na cestách. A potom chudobný pankreas nemôže plne zvládnuť svoje funkcie, môže dôjsť k porušeniu produkcie tráviacich enzýmov so všetkými nepríjemnými dôsledkami, ktoré z toho vyplývajú - jedlo je zle stratené, bolesť žalúdka a je narušené plynatosťou. Je dobré, že v takýchto prípadoch sa môžete uchýliť k vonkajšej pomoci. Jedným z týchto asistentov je liek Panzinorm Forte. Je to pomerne lacné, stojí za to peniaze. V našej prvej pomoci je to nutne. Ja a môj manžel ho pijeme počas prázdnin, podnikáme na služobných cestách, na výletoch. Mám rád drogu, dobre a rýchlo sa vyrovná s jej úlohou.

Dmitrij (pozitívny prehľad)

Účinná liečba pečene a čriev.

Mám časté problémy s žlčníkom a lekár mi predpísal Panzinorm Forte. Pred týmto liekom sa mnohí snažili, dokonca aj intravenózne injekcie pichnuté, takmer žiadny účinok. Po dlhom nepoužívaní tohto lieku som okamžite pocítil normalizáciu trávenia, pravidelne chodím na toaletu a to je známka zlepšenia toku žlče. Prípravok obsahuje dobre známy liek, Pancreatin, a lieči akékoľvek zápalové procesy v bruchu a črevách. Bolo mi odporúčané, aby ste neprerušovali liečbu a neukončili kurz. Je tiež potrebné opakovať sa v priebehu času na prevenciu. Droga je k dispozícii a povedal by som, že s jej protějšky je dosť lacnejšie. Bol som spokojný s výsledkom liečby a mohol som ho bezpečne poradiť chorým ľuďom s rôznymi problémami chorôb žalúdka, čriev alebo pečene.